Translate

teisipäev, 14. november 2017

Täienduseks eelmisele

Savisaar võiks endale asjad selgeks teha

Eelmises postituses mainisin Savisaare (teises ja kolmandas järjekorras ka  Sõõrumaa ning selle õnnetukese pildi servale mahutunud Ivanova)  šõud Lasnamäe kirikus ikooniga. Ajalehed tsiteerisid Savissare postitust FB-s, mis teatas (täies pikkuses tekst):  

"Tänasel Jumalaema Pokrovi pühal kinkisime koos Urmas Sõõrumaaga imettegeva ikooni Jumalaema Kiirestikuulja ikooni Lasnamäe kirikule. Ikoon toodi spetsiaalselt Moskva Pokrovi kloostrist sellel nädalal, kus see eelnevalt lebas pühakute säilmetel. Hõbedast raamis ja pärlitega üle puistatud ikoonil usutakse olevat erakordne võime inimesi terveks teha. Pange tähele, tegemist on kahe eraisiku kingitusega kirikule. Õnnistatud pühi meile kõigile!" 
Vaatasin ja jäin mõttesse, et keda kujutava (ehk siis kelle ikooni) nad ikkagi kinkisid. Üsna lihtne oli leida, et see on õigeusu kiriku pühaku Moskva Matrjona (Матрона Димитриевна Никонова) ikoon. Pühak oli pime, tema laud on kõigil teda kujutavatel ikoonidel suletud. Lisaks on muidugi ikoonile kirjutatud, keda see kujutab. 
Tundub, et Savisaar ja teda saatvad seltsimehed ei teadnud päris täpselt, aga võib ka olla, et ei omanud udustki ettekujutust, mis nad seal kinkisid. Lisaks on see püha, mille puhul janditati, vene keeles Покров Пресвятой Богородицы и Приснодевы Марии. (Покров tähendab kaitse.)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar