Translate

laupäev, 28. juuli 2018

Lühike lähitagasivaade

Kuidas seda teisiti öelda, et "asjad toimuvad" või "asju juhtub"...  Põhimõtteliselt on need ikka sündmused, mis toimuvad. Ja "sündmused arenevad" - öeldakse. 
(Darvinismi vaimus isegi "asjad arenevad".)

No igatahes vahepeal kuidagi midagi ikka liikus ja muutus, sündmused toimusid, ehk siis pandi toimuma, ei nad ise toimu. 

Kuna mingi hulk rahvast otsustas enda olemasolust märku anda ja Eesti valitsevale nomenklatuurile öelda, et Emajõe vee planeeritud suuremahuline reostamine ning Tartu õhu rikkumine on kaugelt üle inimeste talumisvõime, siis tabas riigi poliitringkondseid, oligarhikesi ja massiteabeneegreid suur jahmatus. Ja peataolek. Kõige vääram on versioon, et hiidtehase tüübid tegutsesid oma "arendust" käima lükates kuidagi valesti. Tegelikult ajasid oma asja väga osavalt ja efektiivselt. Täiesti täiuslik oligarhiline korruptiivne skeem, kaasatud poliitikud-valitsus-erakonnad-parlament, riigiaparaat ja meedia, akadeemilistest ringkondadest parimad saadaolevad eestkõnelejad, kõrgkoolide rektorid. 

Väga hästi korraldatud.👏 Imelik, et juba pole Emajões ujumine keelatud.


Lühidalt - see jama meenutas alguses Hitchhiker's Guide to the Galaxy algust ja lõpuks Kutse tapalavale lõppu. Ja sellel lool saab olema veel mitu järge ja mitu lõppu. Võib-olla tuleb isegi puänt. 
Töötame selle nimel, et sõnadele "lageraie" ja "väärindamine" lisanduks uus tähendus.

Tähtpäevi möödus. Arbuusisuhkrus esmatrüki ilmumisest möödus 50 aastat. 

Uusi daatumeid lisandus.
Anthony Bourdain suundus hoopis tundmatuisse paigusse, kus talle kohta  veel reserveeritud ei olnud. 

Ja pärast pikka ning ausalt elatud elu lahkus eile teispoolsusesse Vladimir Voinovitš.
Loen täna tema Moskva 2024.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar