Translate

pühapäev, 26. juuni 2022

Libedal teel

 Mitmel pool uudistes on video sellest, kuidas Gundjajev, keda nimetatakse ka Moskva ja Venemaa patriarhiks,poleeritud kirikupõrandale vett pritsib ja siis koomilisel kombel paari sammu järel selili lendab. 

Meenus, et mõned aastad tagasi Sitsiilias Syracuse linnas käisin õhtul üsna uues ja uhkes kirikus, moodsas basiilikas, mille nimi Madonna delle Lacrime viitab, et kirik on pühendatud imele ja selle keskmes on Neitsi Maarja pühapilt, millel mitme päeva vältel voolasid pisarad. Seepärast meenutab kiriku kuju pisarat või veetilka. 
  

Kiriku lagi on ülalt avatud, st pole täielikult katusega kaetud. Ja sel õhtupoolikul oli pisut sadanud. Hämarasse kirikusse sisenenud, sammusin kesklöövis julgelt ettepoole, et altaril asuvat pühapilti lähemalt näha ja olla omas viibimises võimalikult keskendunud jne. Jõudsin esimeste pingiridadeni ja süvenesin jne;  mõne aja pärast vaatasin korraks ka saalis ringi, inimesi oli hõredalt, missat ju ei olnud, kaks kohalikku prouat istusid minust põiki veidi tagapool ja vaatasid mind... nagu pisut imelikult, aga mitte kuidagi ebameeldivalt. 

 

Mõned minutid hiljem tõusin ja hakkasin väljapääsu poole minema ja silmasin, et kesklöövis oli katuses oleva ava all peegelsiledal põrandal paari meetrise läbimõõduga vihmavee loik. Suvistel kingadel olid muidugi siledad nahktallad ja ma läksin ettevaatlikult vesisest kohast mööda, kartes libastuda, muidugi. Minut hiljem tuli pähe, et altari poole liikudes läksin sirgelt läbi selle vee. Ja ilmselt prouad, kes seda nägid, tahtnuks ehk hoiatada, aga ei saanud/jõudnud või ma ei märganud. 

Sel õhtul rohkem midagi erilist ei olnud, eksisime kusagil sadama kandis ära ja hiljem tuli üsna äge äikesevihm. 

Aga alguse juurde tulles - kui gundjai oli püsti upitatud ja pisut toibunud, hakkas ta kohalolijatele vaimulikele ja koguduse liikmetele (need võisid olla ka valitud fsb töötajad) selgitama universaalseid füüsikaseadusi. Eks ole näha, vb olnuks targem juhtunut vaagida hoopis teise nurga alt. 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar