Translate

pühapäev, 7. märts 2021

Veel kevadest ja vanadel teemadel

Möödunud nädalal oli päikest, mõned jalutamised selle paistel jalutatud. Emajõe ääres toimusid tuntavad muutused kord siia ja siis jälle sinna. Parimad vara-, eel- ja protosuve hetked nägid välja nii 👉

Isegi hakkasin korra pajatama, et "käisin Emajõe ääres ujumas..." ja taipasin, et läks valesti, parandasin siis, et käisin jalutamas ja kuulajad rahunesid. 

 Lisaks  kaasjalutajatele ja püsipartidele kedagi muud näha ei olnud, ju vastu kevadet on igasugu olevustel kõige mõnusam magamise aeg. Mõni konn teeb korraks ühe silma lahti ja siis mõtleb, et ei, magan veel paar nädalat. 

Ja ilus värske lumi tõelise kevade eel rõõmustab meid taas ja taas. 





Aga lindude elu käib teisiti ja aedporr omas loomulikus kepsakuses kihutas mööda puutüvesid ja küljelt on ta pisut paremini märgatav, selja muster sulab koorega üsna kokku (peitepilte tegin, ei hakka lisama). 👇


 Nagu eelmisel, nii ka sellel aastal, tuleb märtsi alguses pidada mõned sünnipäevad. Toredad asjad muidugi, aga praegu korraldatud  võimalikult hajutatult ja hõrendatult. Osa kutsutuidki vabandab ja loobub. Eelmisel aastal oli osalisi arvukalt ja mäletatavasti oli ka vahetult Põhja-Itaaliast naasnud külaline. Nüüd on Tallinn uus Põhja-Itaalia ja sealt tuleb kohe mitu inimest. 

Üsna kummaline on jälgida, kuidas reaalne olukord moondub mitmesuguste pseudoinitsiatiivide ja spinnide ning ebatõlgenduste ja kõverpeegelduste vahel ja läbi. President rivistas oma kaaskonna  seaninaks ja tormas vaktsineerima. Vaene naine peab ju aprillis sõitma Afganistaani. 

Ränk saatus, nagu eesti poistel 1980-1988.  

(Naistepäevaks sõidab Hispaaniasse ka. Vabatahtlikult abiks, nagu ennemuiste (1936-39).


Rääkima digipöördest. Kahjuks on hispaanlastel nüüd uus kuningas, Juan Carlos oleks vb vaikselt omaette porisenud  ¿Por qué no te callas? 

Igatahes hispaanlased on rõõmsad, et me proua president sel Eestile raskel ajal on pärast Vabariigi aastapäeva leidnud endas nii  palju jõudu, et saab külastada Madriidi.)  

First we fly to Spain, then we take Kabul.

Siit-sealt kõlab üleskutseid, et tähtsam osa bürokraatlikust ja kontoriplanktonist tuleks eelisjärjekorras vaktsineerida. Valitsuse liikmed muidugimõista. 

(Meenus  juhtum, kus kapten ajas kruiisilaeva Costa Concordia karile, sealt päästepaadis põgenes ja asus paadist enneolematu innuga päästetöid korraldama. (Karistuseks määras Itaalia kohus 16 aasta pikkuse vangistuse.))   

Koomiline on selle päästkuendkessuudab meeleolu levides muuseuminõukogu erakorralise ja laiendatud koosoleku pöördumine kultuuriministri poole, milles palutakse seoses krooniviirusega igasugu asju, mh ka vaktsineerimist kõrvu õpetajate ja muude haridustöötajatega. Muuseumidest on ammugi saanud kultuurihooned, nende kunagine mõte on unustatud ja käib aktiivne tegevus etenduste ja kontsertide korraldamisel. Sel ajal kui muuseumitöötajad krabistavad laudade taga ja püüavad meeleheitlikult oma tööd mitte ära teha. Saavutused fondide inventeerimise tempode vallas on rekordite raamatu väärilised.  Muuseumitöötajate põhimassi esmatähtis ülesanne on olemas olla, selleks, et vajalikele, ajutiselt ameti kaotanud olulistele isikutele, saaks luua muuseumi direktori ametiposte, à propos. 

Aga see kõik pole oluline.


 

 

Kuna planeedid olid õiges kohas, temperatuurid paigas, hõõrdetegur välja arvestatud, õige viskoossus määratud, liigutused sujuvad, meeled keskendunud, siis sai täna hommikul tehtud mitu tornaadoomletti.   

Ei teagi kohe, mis nüüd järgmiseks.
Kuidas seda saavutust ületada.


 






 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar