Translate

pühapäev, 28. veebruar 2021

Varakevadiselt ebakindel, muutumises

Hommikul püüdsin taaskord (st kolmandat korda) valmistada tornaadoomletti. Pool võitu, st kaotus, vähemalt tiiru oleks pidanud munaspiraalile veel lisama. Aga mind ei murra, varsti teen ära ja panen pildi ka. Tornaadoomleti väljakutsele võivad vastata vaid kõige profimad, tugevamad ja tasakaalukamad tegijad, kellel on ette näidata kuhjaga õnnestumisi töös ja eraelus, sest nõrku haarab panni, munade ja pulkadega abitult manipuleerides lootusetu meeleheide, enesehinnang kukub üle serva ja algavad pikad ning nutused kõned sõpradele ja sugulastele. 

 Varakevadised päevad. Veider segu ebaselgusest, pikalevenivast ajutisusest, haletsusväärsusest, mida koondkehastab laskuvas pimeduses mööda spordipargi suusarada kihutav viimane fanattsuusataja. Vähemalt korra nädalas heliseb telefon ja kellelgi on soov mind kuhugi teise linna meelitada, kellelgi on vaja töist abi. Olen nõutud, aga üldse ei tahaks praegu midagi kusagil kodust eemal ette võtta, majutuda, toituda, õhtuid veeta jmt. 
 


Erinevalt kõhklevast valitsusest näitas Ilmataat möödunud nädalal, et tal on nii otsustavust kui ka hea huumorimeel ja korraldas mõjusa lockdown'i - teedel ja tänavatel kiilasjää, lisaks veel katustelt kukkuv lumi ja jää; tähendab - pole vaja asjata ringi lööberdada. 

Kõige kangekaelsemad pandi kipsi. 

Aasta tagasi pöördusin Muutuste raamatu poole, sain sealt vastuse küsimusele, et mis see krooniviirus tegema hakkab, täna võtsin uuesti kollakaks tõmbunud raudrohu varred ja seoses teise lainega esitasin umbes sama küsimuse. Vastus erines eelmisest, aga tehniliselt oli väga huvitav, sest mingeid variatsioone ei pakkunud ja erinevaid tõlgendusvõimalusi ei jätnud. Ja omas lihtsuses tundub liigagi päevselge.   



Olukord on aluseid raputav ja täis ootamatusi. 

Tuleb olla visa ja tegutseda sihipärasel, jätta kõrvale isiklikud ambitsioonid ja mitte mõelda omakasule, lähtuda puhastest ideaalidest, valitseda elude hoidmise ja kõrgemate kultuuriliste väärtuste  vaimus.  

  雷神 👉

Saabub kevad koos äikesevihmadega, kõuekõminas taastärkab elu, algab kasvamine ja loomine. Kõik ärkav on kantud siirast usaldusest ja hingelisest täiusest.  

Mingid sellised sõnumid siis, kehvas tõlkes, üldjoonlises pildis. Kui kõhelda, siis vb peaks saadud ettekuulutust tõlgendama kui ühe perioodi lõppemist, isegi mastaapset kollapsit, mille järel on täiesti uus algus, aga isegi karm ja pessimistlik tõlgendus ei mõjuta kuidagi seda, millised on soovitused tegevuse ja käitumise jne osas.  Normaalsed juhised. Mitte segasemad kui need, mida ametlikult antakse.

Kõik ikka püsivalt muutumises nagu alati, hea seegi. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar