Translate

pühapäev, 11. september 2022

+ In hoc signo vinces +

Ei osanud lootagi, et voldemari käsku jõuda 15. septembriks Donetski oblasti piirini, hakatakse nõnda edukalt täitma. Mis lõpuks veel orkide väest järele jääb, võib tõepoolest varsti olla nn dnr-i idapiiril. Ja kõik kulgeb vastavalt plaanile.  orka tilo lyaze v grunt! dopomozhe ZSU!

 


 Viimastest sõjalistest arengutest rääkides on neid muidugi võrreldud 1941. ja 42. aasta sõjategevuses toimunuga, aga mõtlesin siin juba päevi tagasi, et Hersoni ja paremkalda juures toimuv meenutab seda, mida kirjeldas T.E. Lawrence mälestustes Seitse tarkuse sammast. Nimelt Medina piiramine, mis kestis 1916 kuni 1919. Hersoni piiramine hoiab seal ca 20 000 orki kaitses ja veel tõmbab sinna reserve ja seda vaikselt jahvatatakse, moskoviitide tähelepanu on suunatud sealsetele vägedele, varustusteedele, sildadele jne, mis aga võimaldas üliedukale pealetungile minna hoopis idarindel.  

Keegi ei tea, kuidas olukord edasi areneb ja kas Ukraina väed lähevad nt kirde poolt vabastama Donetski oblastit või püüavad rindejoone taha tungida Luhanskis. See oleneb vastase sammudest ja laiemalt otstarbekusest. Hoopis efektne oleks vabastada Melitopol, kuna see nõrgendaks totaalselt orkide positsioone nii ida kui ka lääne pool ja igasugune varustamine ja vägede ümberpaigutamine muutuks tunduvalt raskemaks. Eks me näe.

Pole kunagi varem märganud, et septembri alguses räägitaks nii palju talvest. Paniköörid!  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar