Translate

teisipäev, 16. aprill 2019

Karm suure nädala algus

Häving





 Pariisi Jumalaema kirik põleb Suure nädala alguses AD 2019

Notre Dame de Paris
Priez pour Nous

Olen seal kaks korda sees käinud, mõned küünlad pannud ja ostsin mälestuseks kõrvaloleval pildil oleva okaskrooni motiiviga sõrmuselaadse roosipärja, mida on tavaliste palvehelmeste asemel mugav kaasas kanda. 


Eelneval pühapäeval oli palmipuudepüha ja Jeruusalemmas sammub sel päeval rahvas lõbusatena ja lauldes vanalinna sisenedes esmalt Püha Anna kiriku juurde. Seal lasin ma preestril pühitseda Jeesuse sünni kirikust Petlemmast ostetud palvehelmed, mis on alloleval pildil. 

 







Palmipuudepüha lõbus meeleolu tavaliselt suurde nädalasse ei kandu, see nädal on kuni pühapäevani üsna madalas meeleolus, traagiline põleng lisab sellele nüüd omakorda kaotusvalu. 




Tuletõrjujate kaplan Isa Fournier tõi koos tuletõrjujatega kirikust välja püha sakramendi ja Kristuse okaskrooni.    Merci, Père Fournier!

Avaldatud teated ütlevad, et tulekahju algas tellingute ja remonditööde alalt. Tundub väga tõenäoline, et praegu remonditöid ei toimunud seoses Ülestõusmispühadega, kuna sel ajal on katoliiklikes maades tavapäraselt puhkuse nädal.   

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar