Translate

neljapäev, 4. aprill 2019

Variatsioonid. Dumas

 Karl kindlalt kursil, Kersti otsustas Moskvasse lennata

Kuna Kersti Kaljulaiu visiidil Moskvasse ei ole mõeldavat välispoliitilist eesmärki, võib oletada, et  eesmärk on sisepoliitiline. Täpsemalt - see on provokatsioon. Kui  planeeritud ohver annaks meediale visiidi kohta kommentaari, mida saaks võimendada, mängitaks välja konflikt presidendi ja "teatud poliitilise jõu vahel", "sügav isiklik solvumine" jne. Meeleheitlik ja rumal intriig, kuid vaadates, millise hoobina on reformaritele ja sotsidele mõjunud eeldatav võimust ilma jäämine, siis see ongi "võitlus viimase veretilgani" ja "kõikide vahenditega".


Ja tund aega hiljem (pärast telefonikõnet):


(Teeksin ka me kõrgete kõnetoolide võtmes paatosliku sõnavõtu:

Tänasel päeval peaksime meenutama ja veelkord tõsiselt järele mõtlema, igaüks meist, kes ta ka ei ole, tšikk või vanaema või vanempioneerijuht, Alexandre Dumas' poolt muidu vaikiva ja  sõnaahtra  Grimaud suu kaudu kaugete aegade hämarusest, Kolme musketäri lehekülgedelt, (naeratus)  meieni kandunud sõnumi üle, mis on just nüüd aktuaalsem, (vaatan publiku) kui kunagi varem. 😺Tsiteerin:



"Kuigi vaene poiss tavaliselt vaikis, läksid ta keelepaelad seekord valla.
"Oi-oi!" hüüdis ta. "Mis sa siit otsid, häbitu?""

Edasi lugege ise.)

Üliteoreetiliselt -  mida kohtumine Kremlis annaks? Tänuvõla mõne näilise saavutuse eest. 
Kremlil on ligi 500 aasta pikkune kogemus, kuidas Läänest tulnud naiivikuid, elu-, poliitilise- ja venekogemuseta tegelasi, saati veel vanaemasid, õnge võtta.
On tore projekt ilmas rännata ÜRO Julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks pürgimise sildi all. Reisi kuhu tahad, aga tühjast ära tõmba Eestile jama kaela.  
Kui räägid väärtuste kriisist, kas siis lähed väärtusi esindades  ja ütled Mordoris julgelt välja, et 
Vene agressioon  Ukrainas tuleks lõpetada? Vaevalt, eksole. 

Siit ka järeldus, et väärtustest lähtudes pole mingit mõtet sinna minna.

Ja punkt.


Tore, varsti esineb Jõgeval Kimmo Pohjonen. Vist Pärnus ka, aga mulle meeldib minna kontserdile just nimelt Jõgevale. Sinna on veel saadaval üle 200 pileti.  



Täna esilinastub Ukrainas Roman Bondartšuki uus film "Vulkaan", kus kõlab DakhaBrakha laul  "Пливе човен" (tõlkes "Sõitis paat" või "Paat ujub"). Võimsalt laulavad ja on väga omapärased.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar