Translate

kolmapäev, 14. oktoober 2020

Läbi lillede läbi

Valgevene protestide käigus on palju olnud lilli. Aga olud lähevad karmimaks ja lillede aeg tundub nüüd läbi saavat. Lukašistid püüavad olukorda muuta palju otsesemaks vägivaldseks konfliktiks ja inimesi hirmutada. Sest võimu jõuvarud kahanevad.

Maksim Horošin on Minski kesklinnas asuva lillepoe kaasomanik. Alates  päevist, mil naised otsustasid Minski tänavatel korraldada oma protestiaktsioone, on Maksim käinud lillesülemiga ja protestijatele daamidele ja neidudele lilli kinkinud. 

Eile istus ta koos abikaasaga oma autosse ja samas tormasid neile kallale mingid erariietes miilitsa/kgb/eriüksuse tüübid ja tirinud mehe autost välja, peksid ta julmalt läbi. Maksim viidi haiglasse. 

Infot juhtunu kohta edastasid sõltumatud Valgevene veebikanalid. 

Sama päeva õhtul kogunes tema poe juurde pikk järjekord ja inimesed hakkasid ostma lilli.


Järjekord püsis poe ees alates hommikust ka täna.



Õhtul kui oli juba ammugi poe sulgemise aeg, aga ostjad seisid endiselt poe ees tänaval, võtsid poe töötajad lilled, viisid need ukse ette ja samasse panid purgi, kuhu saab lillede eest raha panna.

Selline lugu inimestest, kes seisavad oma vabaduse eest ja üheskoos püüdlevad parema ühiskonna poole.

 Живе Беларусь!


 

P.S. Täna palju kommenteeritud EL-i sanktsioonid mordori suunal seoses Novitšokiga ja Navalnõi mürgitamisega ning lavrovi poolt lubatud vastusammud, on kõik tühi-tähi ja vastastikune põskede punnitamine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar