Translate

pühapäev, 7. august 2022

Liblikad, lihtsalt liblikad

 Liblikate piltidega on probleem, ca samas suurusjärgus, kui Richard Brautigani ühe jutu pealkirjas.  What Are You Going To Do With 390 Photographs of Christmas Trees​?​

Ega palju rohkemat levinumate liblikate ligi meelitamiseks polegi vaja, kui kuumasid päevi ja kusagil tagahoovis mõnd mesiohaka puhmast. 


Muud taimed ja lilled jätavad liblikad ja mesilased, kimalased, vaablased ja igasugu põrnikad üsna ükskõikseks, aga mesiohakad, mis mitte just ilusa väljanägemisega, tõmbavad neid hulgaliselt ligi. 

Samas toimub ka mõningane võitlus kohtade eest õitel. 

 Sihuke 👉

Ohakad mainitud ja liblikad teemaks, seega esmalt foto ohakaliblikast. 👇

Loogiline.


 

Ohakaliblikas mesiohakal

Neid oli seal pisut vähem, kui mõnda muud liiki, aga igatahes on ohakaliblikad üks huvitav tõug.

  Tahtsin kirjutada hoopis teemal, et kummalisel kombel, pärast neid tavapäraseid ja kergekäeliselt korduvalt loobitud kuulutamisi, et maailm pole enam endine, ei ole seda viimasel ajal palju kuulda olnud. Eelmistel kordadel on maailm üsna kiiresti ja märkamatult jälle endiseks muutunud, aga praegu võib juhtuda, et ei enam muutu. Saabunud on lõpp globaliseerunud maailmale selle globaliseerunud majandusega ja muuga, mis kaasas käis ja tänu sellele võimalik oli. Lisaks kärisevad samas mitmed poliitilised õmblused. 

Liblikate tiivalöökidest ei teki ehk midagi, aga kui ringi liigub mitu tuulispaska, siis tõenäoliselt on varsti platsis tornaado. 

Võib olla, et muutused igapäevases elus saavad selle tulemusena paljudes riikides ja Euroopas sealhulgas, olema suured ja järsud. Ma arvan, et stsenaarium on nii tume, et rohkem ei tahaks sellest kirjutada. Samas loodan eksida.

Vana ohakaliblikas

 

Suvi on piisavalt kaua kestnud ja varasemalt lendama hakanud liblikate tiivad on juba üsna närud ja kulunud.

Hilisemate tulijate tiivad aga värskelt säravad. 


Ma ei taha vanemaid liblikaid diskrimineerida ja avaldan ka nende väärikate isendite pildid ära. 👉



Niidutäpik, vist

 Viledaks kulunud liblikate pildid ei ole ju   nii levinud, kui värskete ja säravate omad. 

 

 

  

                Ja neid erksavärvilisi on           minulgi. Muidugi.👇

Väike-koerliblikas 

 


 

 Seoses Mordori propaganda hiljutiste tõmblustega meenus taas Doktor Garin ja see osa, kus poliitiline olend Angela  Altai Vabariigi presidendi vastuvõtul (mis on pühendatud rahu sõlmimisele Kasahstaniga) hakkab valjult ja hüsteeriliselt haukuma ning poliitiline olend Emmanuel hammustab üht daami põlvest. Mõlema on sunnitud lahkuma ja pärast seda istuvad doktor Garin, Maša ja Van restoranis. Van avab oma budistlikke vaateid seoses maailma illusoorsusega. Ja mõni hetk hiljem on surnud, sest kasahhid alustavad taas raketirünnakutega ja teevad Altai Vabariigi pealinna Barnauli pihuks ja põrmuks. Van'i vaatest on seegi muidugi illusioon. Aga kuna ta sai surma, siis selle kohta raamatus tema arutlus- ja mõttekäike ei leidu.

Polegi enam kindel, kas trumpab üle kunst või elu. 

Päevapaabusilm, teadagi
Küllap ikka elu, ehkki Sorokin on väga andekas.



Lapsukiblikas


Rohetäpik

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar