Translate

teisipäev, 25. juuni 2024

Vare sisendab kahtlusi, ebakindlust ja segadust

 Olen Ukrainas toimuva sõja kohta viimasel ajal vähe kirjutanud, sest pole näinud mõtet valvekommentaatoritele ja poliitikutele sekundeerida. Ja ega praegugi ei taha sel teemal pikalt peatuda. Kuid äsja loetud Raivo Vare arvamus Postimehes ajas närvi. Oskuslik demagoogia ja pooltõed. Viitab nime mainimata kellelegi tipp-kindralile ja tsiteerib/toetub megaasjatundja poolt välja öeldule. Halab justkui kaastundlikult Ukrainale osaks saanud purustuste üle jne. Ikka enesekindlalt ja väga hästi informeeritult.

Ma meenutaks selle peale ühe teise poliitisiku enesekindlat põristamist kõnepuldist 

Teate mis, Ukraina pidas päris hästi vastu

selle poole aasta vältel, kui välisabi oli väga nigel. Ukraina on saavutanud võidu Mustal merel. Ukraina on andnud süsteemselt tulemuslikke tulelööke moskoovia õhutõrje pihta ja lennuväljadele. Ukraina on välja töötanud ja asunud massiliselt tootma oma troone. Ukraina on andnud lööke ja märkimisväärselt kahjustanud orkide naftatööstuse ettevõtteid. Ukraina ulatub ründama moskoovia kaugemaid piirkondi ja lähemas tagalas asuvaid vägede koondumisalasid. Ukraina toodab kauge laskeulatusega rakette.

Puudutas RV ka Ukraina initsiatiivil toimunud äsjast Genfi kohtumist. See olla muidugi väga noh nii teate, ei saavutanud midagi jne. Vare ei tahtnud muidugi puudutada huiloo kõnet, mille see pidas päev enne kohtumise algust ja mille absurdsust mõistsid praktiliselt kõik, korraks ehk turtsatasid ja keegi ei vaevunud seda kommenteerimagi. Huiloo võiks isegi rohkem selliseid kõnesid pidada, sest need veenavad järjest enamaid poliitikuid, et tegemist on sügavalt väärastunud tegelasega.

Kui kohtumine Šveitsis andis vaid seda, et selgelt joonistus välja, kelle poolel seisab valdav enamus tsiviliseeritud ja arenenud riike, ja kes on mordori liitlased, on seegi juba saavutus. Väikese Voldemari taset rahvusvahelisel areenil tegutsejana tuleb hinnata tõiga alusel, et ta suundus palujana ja toetuse otsijana Põhja-Koreasse. 

Pärast seda kohtumist on tõenäoline, et mordor on suuremas diplomaatilises isolatsioonis kui seni. Samuti on tõenäoline, et Ukraina saab rohkem sõjalist abi. Sanktsioone muidugi tuleb juurde ja loodetavasti tõmmatakse koomale häbiväärset äri moskooviaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar