Translate

kolmapäev, 3. juuli 2024

Pisut väsinud, hea, et sajab

 Ilusti sajab vihma. (Välis)külalised on lahkunud. Juhtusid olema just siis, kui me püüdsime kuumarekordit purustada. Sel päeval panime marsruuti KGB Kongide muuseumi ja Püssirohukeldri restorani. Osutus väga heaks valikuks. Imelikult kombel oli mõlemas väga vähe külastajaid. Meie jäime mõlemaga rahule. 

Üks hetk, ma panen vahepeal siia kassi pildi.


Järgmisel päeval oli muidugi kohustuslik külastada ka ERM-i. Ei tahtnud sõprade arvamust selle keskse ja väga mega asutuse ning rajatise osas kuidagi mõjutada, hoidsin rangelt keele hammaste taga. Aga need on ju minu sõbrad ja langetasid ise  otsuse, et RMI-i väljapanek on träšš. Väga pealiskaudne, süsteemitu ja lünklik. Aga see on vist suur saladus ja keegi ei tea seda ega näe. Kui meil oleks vähem raha, aga rohkem kompetentsi, oleks vist palju parem.

AGA väga õnnestunud oli ringsõit avatud mõisate päeval. Me kohtasime kohaliku mõisaga seotud giidi, kelle võiks kerge südamega panna mistahes muuseumi direktoriks. Päris head vilja on kandnud ka juba pikalt kestnud tööd Põltsamaa lossis. Sealne muuseum meeldis ka külalistele ja kohalikud tundusid rahul olevat. 


Hiljem kolasime Laiuse kandi väheke tontlikes paikades ja Palamusel jne.  Kuidagi ei saa väita, et Eestis oleks vähe kohti, mida tasub vaadata.

Külalised käisid nende päevade jooksul muidugi ka omal käel Tartus jalutamas, Tähtveres ja Karlovas ja Supikas ja ajaloolises linnasüdames jm. Neile meeldis. Huvitav tähelepanek inimestelt, kes teadsid, et 2024 on siin väidetavalt oh-oh-hooo ja oi-oi-oi ja miskõikveel... oli, et silmatorkavalt palju on kesklinnas bombže. Kas meil linnavalitsuses ei ole ametnikku, kes tegeleks avaliku korraga ja kuidagi hoolitseks koostöös politseiga selliste probleemide lahendamise eest. Kunagi püüdsid mingid ametnikud bussides neid koolijütse, kellel oli kuupilet või sõidukaart või mis ta on, koju ununenud või kehtivuse kaotanud, aga selle koorma on linnasekretär ka vist enda kontori kaelast ära veeretanud ja nüüd tegelevad nad mingite kohtukeissidega ja reeglina vist ei võida. Nojah, parkimistrahvid on vist nende põhihuvi.  

Riivamisi ja tükati nägin USA presidendikanditaatitde debatti. Kas ameeriklased ei võiks mingid inimesed panna tunniks või kaheks seisma kuhugi Manhattani rahvarohkemale tänavale ja valida sealt intuitsioonile ja lühikesele usutlusele toetudes kaks kanditaati, kes natuke vaidleks ja siis võiks nende vahel valida? Kuidas nende poliitiline süsteem on takerdunud nende kahe rängalt sobimatu poliitiku vahel valimisele? See on suur õnnetus ja väga ohtlik värk.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar