Translate

neljapäev, 30. mai 2019

siis tõsteti ta üles nende nähes

Täna on Kristuse taevaminemispüha. Võiks arvata, et Õlimäel, kohas, kus see aset leidis, on uhke katedraal, aga seal seisab viimased tuhat aastat hoopis imeväike kabel, mille põrandas on raamitud kivi Jeesuse viimase maale jäetud jalajäljega. 

Kunagi selle ümber paiknenud kirik on ammu hävitatud.  Võrreldes teiste lähikonnas asuvate kirikutega, külastab seda kabelit suhteliselt vähem inimesi. Selles kohas aset leidnud sündmus on sisuliselt Kristuse ülim nähtav triumf ja samas ka lõplik kehaline lahkumine oma õpilaste keskelt. Selle sündmuse kohta esitatud kirjeldused on äärmiselt napid. Päris kindlasti ei ole Piiblis selle kohta öeldud midagi ülearust. 

Omamoodi kuiva huumoriga on mainitud, et kaks valgeis rõivais meest vahetult selle sündmuse järel laususid  jüngritele: "Galilea mehed, miks te seisate ja vaatate üles taeva poole?" 

No võiks ju arvata, et sel kohal peaks seisma kõige suurejoonelisem katedraal ja selle kohta oleks Piiblis mitu lehekülge kõrgelennulist kirjeldust, aga kõik on hoopis teisiti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar