Translate

kolmapäev, 29. mai 2019

Varblane peos



Hea päeva algus - päästa lind. Kass tõi hommikukohvi ajal aknast sisse karates tuppa oma jahisaagi. Varblase. Südikas lind avaldas vastupanu ega tahtnud kassiks saada  ja mul õnnestus ta ära korjata ning pihkude vahele võtta. Viisin õue ja lasin jälle vabadusse. Pisut sulgi  küll jäi põrandale.


Varblane lendas üle kuuri katuse sirgelt minema

ja kadus.

No vot siis. Säutsuja.

Täna vaatasin korraks suuremate ajalehtede võrguväljaandeid, kus jätkuvalt avaldatakse viimastele kuudele iseloomulikke valvetekste eesti ühiskonna lõhestumisest. Paneb imestama, kui madalale asetatud lati alt suudavad härjapõlvlastest ajakirjanikud läbi joosta.

Mind isiklikult helbekeste ja helmekeste sõda ei puuduta.

Kaua võimu nautinud jõududele on iseloomulik, et kui ähvardab võimult tõrjumine, käiakse välja argument "kui meie ei valitse, saabub suur segadus". Väidetav lõhe ühiskonnas olekski nagu külm ja pehme kodusõda. Suurt segadust peljates  teevad inimesed valiku vähema halva kasuks. Mistõttu mitmesugused autoritaarsed režiimid omavad stabiilsuse tagamise sildi all küllaltki tugevat toetust. Meie massimeedia, reformarite ja sotside väga valulik reaktsioon uue valitsusliidu moodustamisele viitab selgelt demokraatia nõrkusele ja tõsiasjale, et parem olnuks neid juba varem opositsiooni saata. Praegusel hetkel ei ole probleem mitte EKRE ja uus valitsuskoalitsioon, vaid poliitikud, kes üheaegselt Eesti mainet kahjustavad ja samas tõstavad kisa Eesti maine kahjustamise pärast. Eeldades, et nende inimeste IQ on umbes keskmise taseme ülemises osas, siis ilmselt on nad oma tegevuses teadlikud ja küünilised.
Kui EKRE valitsuses on halb, siis see ei tähenda, et reformarite ja sotside praegune tegevus olukorda veel halvemaks ei muuda.

Need, kes praegust olukorda kainelt vaatlevad, näevad muidugi läbi, millist poliittehnoloogiat, populismi ja ebaproduktiivset tegevust end tõrjutuna tundev nomenklatuur praegu viljeleb. Ja lisaks tegutseb avalikult antud lubadusele vastavalt lähemas tulevikus selle nimel, et riigi toimimist paralüseerida. 

Tänases Tartu Postimehes ilmunud  Jüri Kõre  adekvaatset arvamust toimuva kohta soovitan soojalt; head rahulikku lugemist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar