Translate

kolmapäev, 16. detsember 2020

Esimene lumi ja esimene sula

Viis päeva püsis maas õhuke jäine lumekirme ja täna on sadanud pisut ka ehedat lund. Mis on väga rõõmustav ning selle võiks  ametlikult lugeda esimeseks lumeks. Ehkki hetkel on väljas juba sula. 

Laupäeva hilisõhtul läksin välja vaatamaks, et on näha kukkuvaid tähti või..., aga sadas mingit külmunud vihma. Välistrepil istus naabrite kass, kes hingas imelikult vilistades ning piuksudes, nagu nohus kass võib tänu märjale ninale piiksuda ja visistada. Andsin naabritele märku, et kass võetaks mõneks ajaks tuppa ahju kõrvale diivanile. 

Laupäeva õhtul juhtusin ootamatult kultuurisündmusele - vaatasin YT-s online Valgevene Вольны хор'i  

plaadi esitluskontserti. Reaalajas oli päris äge, enam-vähem nagu päris. On ka järelvaadatav. Koorimuusika andunud fänniks ei pea end selle sündmuse vaataja ehk pidamagi, aga väheke tunnetust, milliselt taustalt see kontsert sünnib, võiks olla. Või siis intuitsiooni.

 järelvaadatav siin

Et vabaduspüüdlusega käib alati kaasas ka selgemalt nähtav või siis mõistmist eeldav, aga siiski tajutav ilu, tuleneb vist mingist metafüüsilisest printsiibist ja universumi olemusest. 

Hea õnne korral kunagi tulevikus vb neoskolastika ja füüsika alusel tekkinud uus fundamentaalteadusharu seletab selle lahti.

Üleeile leidis tänu Bellingcat'ile ,The Insider'i, CNN'i ja  Der Spiegel'i toel taaskord konkreetset kinnitust, et kremloidide ja juba kevadel kuhugi urgu pugenud voldemari peamine harrastus ja sõltuvus on oma poliitiliste vastaste mürgitamine. Järjekordselt tuli välja kogu mõrvabrigaadi koosseis ja salaoperatsiooni kohmakas korraldus. 

Veider, et sel ajal, kui spetsialistid tõsimeeli seletavad, et mordori pealik huvitub nüüd juba ainult süvaajaloost ja mõtiskleb enda koha üle kaugest tulevikuperspektiivist vaadatuna, plaanib see, paaniliselt enda mürgitamist kartev moskoviidist uusborgia, hoopis poliitiliste vastaste järjekordseid käpardlikke tapmisi. Millise publiku ees peaks mordori välisminister andma juba harjunud kombel seletusi "meie pole midagi teinud", et teda välja ei naerdaks? Küllap vajadusel siiski leitakse voldemarile või mõnele teisele need liikumatu näoga kuulajad ja antakse teada, et fsb tapjaagendid on hoopis kangelasarstid, kes võitlevad praegu koroonapatsientide elude eest 24/7.

Olen edukalt töid tõrjunud,  loodan, et ei pea lähema paari kuu jooksul ringi sõitma. Oleks nii kuni suure suveni. Mõtisklen, kui kaua võtaks ca 200 lk monograafia kirjutamine? Neli kuud? Olen üsna laisk, küllap läheks 5 kuud. Ja piinarikkale vormistamisele illustratsioonidega ja butafooriaga kuluks ehk veel kaks kuud. Veebruaris alustada, siis augusti lõpus saaks enam-vähem valmis. Vihmasel suvel võiks ju.  Mõtteis oleks peibutiseks perspektiiviporgand, et oktoobris sõidaks kuhugi kaugemale.  Kus kõik on uus. 

Reisimõtteid peab veeretama, muidu muutuksid nad kandiliseks või lamedaks ja ei liiguks enam üldse. Tuleb leida kaardilt üks soe meri, võõras maa ja midagi huvitavat/ligitõmbavat/sümpaatset. Kui korraga püüaks haarata tükikese Brasiiliast, Uruguayst ja Argentiinast, siis hiljem mõneks ajaks ehk ei kisu  teist korda üle laia vee lendama ja võiksin rahumeeli kinnitada, et käidud ja nähtud, tean küll.


 



 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar