Translate

teisipäev, 19. aprill 2022

Ülestõusmispühad möödusid


 umbes selliselt, nagu olin plaaninud. Sinna mahtus ka poolpäevane käik loodusesse - suurvesi, konnad kudemas, kiire vooluga ja selge veega väike jõgi, päike, pisut tuult. 


Külmikus on veel ühe teo jagu falafeli tainast, vb peaks seda veel sidruni mahlaga tuunima. Tulid välja suht OK, aga mõnda aega ei olnud neid teinud ja sestap' asi-teine vajanuks kohendamist, segu võinuks olla vähem purustatud ja teralisem, natuke porgandit oleks ehk kulunud lisada jmt. Ideaalse resultaadi saavutamise nimel.

Kui aga paast mööda sai, nii kohe läks sealiha käiku ja muidugi veel kõrned ka ja täielik pidu ja pillerkaar maitsenaudingutega.  

 


Nüüd peaks poodides ringi nuhkima ja vaatama, kas juba on müügil ilus kevadine spargel.  Ja siis värske kartul koos valge kastme, spargli  ja viini šnitsliga. Ja rieslinguga; just nimelt rieslinguga.

Võib ju inimene mõneks ajaks keskenduda söögile. 


Vaatasin Kirill Serebrennikovi filmi Petrovid gripi küüsis, tuleb tunnistada, et meeldis päris mitme külje pealt. Hästi komponeeritud, hästi mängitud, löövad kujundid, tempoga jne. 


Nn Moskva patriarhi juhitud satanistlikul "õigeusu" kirikul on käsil suur nädal ja seoses orkide poolt alustatud uue pealetungiga Ukrainas viib see mõttele, et lihavõtteid tahavad nad tähistada mingi eriliselt rõveda sõjakuriteoga. 9. mai on muidugi tore ja tähtis, aga metatasandil väärastumise valguses oleks  enneolematu sigaduse korraldamine kristlike pühade ajal tohutult mõjusam ja nauditavam.

Eestisse saabunud sõjapõgenikele ostsime firma rahadega kolm kastitäit kvaliteetseid potte ja panne. Peaks olema vajalik ja praktiline kraam. Sobib hästi ka eelpool jutuks olnud söögi/köögi teemaga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar