Translate

pühapäev, 26. aprill 2020

Ajaviiteks ja viiteks


Hea oleks eeskuju võtta Kim Jong Un'ist, kes juba mõnda aega istub kusagil toas ja nina välja ei pista. Vaatab ameerika filme, võtab viskit, tõmbab sigarit. Ma mõtlesin Korea rahva juhile ja treisin sellise mõttetera: "Sina oled kõik. Kõik läheb mööda." Tuli täitsa välja. Sügavalt zen. Mõned tüübid sellistega FB-s aina pommitavadki. Ponnistavadki.
Selliseid mõtteid/teri lugedes tuleb meelde säärane juhis, et džentelmen ei ütle kunagi midagi sellist, mida keegi teine  džentelmen pole varem ütelnud.
  
Vahel on tore lugeda, mida keegi kusagil mujal maailmas arvab meie tegemistest. Kuidas kajastatakse, milline on kuvand jne jmt. Ma ei pea silmas seda, et NYT või WP kirjutab, millise ägeda e-lahenduse oleme teinud või kremloidne solgitoru toob kuuldavale õudsaid sõnumeid meie verejanulisusest. Hetkel tahaks vahendada Ukrainasse pagenud endise vene ajakirjaniku Arkadi Babtšenko poolt FB-s avaldatud infot tänase Saaremaa aktsiooni kohta:
  

Жители Сааремаа устроили акцию протеста против жестких ограничений. В воскресенье в полдень островитяне полчаса сидели в кресле в центре города, на своей улице или во дворе, чтобы показать свое несогласие с жесткими ограничениями на передвижение, введенными государством. Cобралось непривычно много людей.

Провидению препоручаю вас, дети мои, и заклинаю: если жизнь и рассудок дороги вам, читайте только эстонские новости.

ЗЫ: Эстонский бунт - осмысленный и гуманный (с)
by Роман Гавриленко
 Koos fotoga



Pakkisin külalistetoa kokku ja nüüd laiutab seal lauatennise laud omas funktsionaalses ilus. Tüdimus pidi mõnda aega kuhjuma, et viitsiks mööblit liigutada. See on samm edasi.
Vahepeal sain sõite erinevatesse linnadesse toimetada juhi ja autoga, algavast nädalast langes see võimalus ära. Proovin siis taas liinibusse, viimased on küll väga haruldaseks muutunud ja hõredate sõidugraafikute tõttu liikumine väga ebamugav. Samm tagasi.

Elu kulgeb ettevaatlikult positiivsete uudiste taustal. Suudaks valdav osa kaaskodanikke end veel paar nädalat kammitseda ehk kodus lõbustada, siis ehk hakkaks olukord tõeliselt lahenema. 


Idapiiri taga näikse nakatumiskõver veel mõnda aega taeva poole tõusvat. Et kliima ja kevad ja ilmad  seda viirust väga mõjutaksid, pole alust arvata. Andmed Venemaa nakatunute arvu kohta on sama ebausaldusväärsed nagu Hiinagi puhul, aga hiljemalt ülehomseks on venemaalased selles osas hiinlastest ette kihutanud. Ja keegi ei tea, kas edasi tuleb juba  Нас не догонят, нас не догонят!
Võib veelgi tsiteerida, et mis saama hakkab, kui suur riik loodab peamiselt jõustruktuuridele ja kõik asjakohased ametkonnad hoolitsevad eelkõige, et järgneva paratamatu kollapsi eest neid näidishukkamiseks ei valitaks; nt
 
Я СОШЛА С УМА
Меня полностью нет,
Абсолютно всерьез.
Ситуация help.
Ситуация SOS.
Я себя не пойму
Ты откуда взялась etc etc

Mitte t.a.T.U. vaid laus' tädi vanGa. Kindlasti on nende lugudes veel peidetud ettekuulutusi.

Laskem fantaasial lennata
Aga oletame... Nakatunute statistikas ilmuvad numbrid, mis on võrreldavad USA praeguste näitajatega, natsliider vajab süüdlasi, keda karistada, toiduga varustamisel on probleemid, kõik vormis korravalvurid kutsuvad rahvas esile raevu - selline moment on võimu ümbermängimiseks väga soodne. Olukord on keeruline, aga võim vedeleb maas, kui on soovija, võib üles korjata. Sest paljudel ja enamusel on siiber ja pohli. Ja uuel võimul polegi esialgu vaja olla tõhus, mõnda aega võib eelmist valitsejat kõiges süüdistada. Nagu ikka, võib rahvale rahuldust pakkuda päid raiudes. 
Ideoloogiliselt ja vaimselt potentsiaalilt on mordori valitsus praegu nagu... katkine õhupall, edasi lükatud võiduekstaas, ees ootav putini presidendikordade nullindamise heakskiitmine, krahhiga lõppenud  naftablitzkrieg ja tühjad torud mere põhjas - need  üldist vaimustust ei toida.
Täieliku anarhia tingimustes võib elanikele maha müüa lubaduse taastada sotsialistlik ühiskonnakord brežnevi kastmes, kui suhteliselt tsiviliseeritud variant vene elust. Venelastel on küllalt neid meeleolusid ja osa  usub senini, et nõukogude korra halvustamise eest tuleb kindlasti laagrisse saata.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar