Translate

neljapäev, 30. aprill 2020

Ikkagi mittetoidublogi

(Hoiatus! Postitus sisaldab ämbliku pilti ja uudist Rootsist!)

Jätkan üsna harjumuspäraselt tööl käimist, Kasutan linnade vahel liikuvaid väheseid liinibusse. Viimasel ajal on juhtunud, et mõnes bussis on pooltel reisijatest maskid ees, aga samal liinil võib olla ka nii, et mitte keegi ei kanna maski. (Mul on mask kaasas ja esimesel juhul panen ette, teisel aga ei pane.)
Nohu ravisin endal ära ühe päevaga, kuna ei tahtnud nohusena bussi istuda. (Meetod: päeva jooksul paari tunniste vahedega taruvaik tinktuurina ninna, küüslauk paberi sees ninna, aaloe mahl ninna, taruvaik salvina ninna, küüslauk laiaks litsuda ja ööseks padja alla ja voodi kõrvale.) (Ma ei püüa väita, et selline tööl käimine peaks olema kuidagi eeskujuks või vääriks mingit tunnustust, osaliselt on see lihtsalt minu valik, osaliselt vastutus - ei taha teisi (nt lepingupartnereid jm) alt vedada või kedagi kolleegidest enda asemele sokutada.) (NB! Ma ei väida, et minu meetod nohu ravida on kõigile sobiv ja soovitav.)

Järgnevalt mitte mittetoidublogi vaimus natuke toiduteemat alateemal Lühised

Kuna mulle saabus väike kotitäis maapirne, millest jätkub mitmeteks toidueksperimentideks, siis olen nendega teinud igasugu katseid. Täna proovisin ellu viia oma ammust ideed, teha toit, mis lähtuks kartuli lihasalti loogikast, aga oleks evolutsiooniliselt aste kõrgemal. 😁 


Ja läksime:
keedetud maapirnid, muna, redis, seapraad,
marineeritud pepperoni, marineeritud beebikukeseened 😃, idandatud redisevõrsed.
+ Majonees, maitseäädikat pisut, soola, pipart.
                                                            👉


Peeneks lõigatud koostisosad kaussi ja võrsed ning seened ülemiseks kihiks kunstilisel kaalutlusel.




Nägi välja nii: 👇



Ja maitses täitsa OK. 👌



Pole küll salat kogritsatest ja jänesekapsast, aga mõnele hipsterile müüks kohvikus maha küll.







Saket pole senini õnnestunud

poodidest osta. Aga kirsi oksal

nägin

sellist ämblikku.

👇



Diaea dorsata, üks krabiämbliklane
Vikipeedias on kirjas: "Tähelepanuväärsed on krabiämbliklased perekonnast Phrynarachne, kes koovad lehtede pinnale võrgendkatte, mille keskel asuvad ise, luues täieliku mulje linnu ekskremendist. Nad eritavad ka linnuekskrementide haisu, mis meelitab ligi mõningaid kärbseid. Üks liik lamab seejuures seljal, jalad asendis, mis sobib kärbeste püüdmiseks."

Ja siinkohal liigume sujuvalt tänaste hetkel kuumade välisuudiste juurde.

Musta huumori eriosakond töötab intensiivselt. Rootslased toodavad erilise lausnutikusega ainest, mis tuleb otseteed isoleerida muust ajutegevusest.
Selline uudis Postimehe kaudu tänase volbriööga seoses:



Sellisest väga liberaalsest meetmest, parkide katmine sõnnikuga, lugedes tekkis paratamatult kujutluspilt, kuidas kuu aega tagasi võinuks Eesti valitsus otsustada, et eriolukorda ei hakka kehtestama, pole vaja piiranguid, toome paakidega autod välja ja ujutame tänavad ja väljakud sõnniku ja fekaalidega üle.

Postimees edastas:
  

Veel võiks lisada, et vanarahvas teab, et sõnniku hais on kopsudele hea. Rootsi värk, you stinka!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar