Translate

teisipäev, 31. märts 2020

Toimetaks vaikselt

aga kisub tormiliseks tööks


Esmaallikas pajatas, et sõitnud buss ühest Eesti linnast teise ja reisijad tänasid väljudes kenasti bussijuhti, et ikka aitäh ja head päeva ning juht vastas neile kenasti, et mida vähem sõidate, seda rohkem päevi elate. 😼

Kodus seinal rippuvalt korgist tahvlilt korjasin ära kõik sinna kinnitatud märkmepaberid, visiitkaardid ja muud paberid/sedelid. Tühi tahvel ja rõhknaelad. Otsisin üles seni kasutult karbis olnud plekist sildi kolme konksuga (Champagne Pommery), kinnitasin seinale ja riputasin sinna laadijad ja fotokate ühendamise juhtmed. Korras.

Kõige lõõgastavama heliga ja ilusama pildiga lained leidsin siit



Päike paistab aknast sisse ja pane aga silmad kinni ja naudi.

Ja ikkagi selgub, et majandus ei ole nii jahtunud ega piirangud nii tõhusad, et ma ei peaks homme ja  järgnevatel päevadel ja nädalatel taas tööd tegema.
Lisaboonuseks on muidugi põnevad bussisõidud erinevatesse Eesti linnadesse. Busse on varasemast kolm korda hõredamalt. Tahtsin võtta toa ühes hotellis, kus varemgi peatunud, aga hotell oli otsustanud enamuses tubades alustada sanitaarremondiga ja mööbel seega paigutatud teistesse tubadesse jne. Seega hea plaan nässus.

 Juhtmed ja laadijad seinal on siiski tegelikult üsna nõmedad, võtsin ära.

Ei tea, kas peaks kätt harjutama uute prognoosidega, sest varasemad on suures osas realiseerunud või lähiajal teoks saamas...
(kaua kardetud järgmine majanduskriis... reaalselt või suhteliselt/tunnetuslikult eriti teravalt tabada Saksamaad, Prantsusmaad ja Itaaliat ...  tõotab segi paisata kogu meile seni teadoleva maailma... jmt
Nagu ma fantaseerisin ja mangvangeerisin.)

Nüüd taas helises telefon, võtsin pastaka ja kirjutasin märkmepaberile kuupäeva, mil kahe nädala pärast veel üks töö ootab... Käsi ei tõuse seda puhtale seinale kinnitama. Rahvas rühmab tööd teha. Kus on see muutus, mille tõttu ma saaks rahulikult valgete pilvede aeglast sõudu jälgida?

Toitumisnõustajate jõud pole raugenud ja ikka soovitavad taimseid produkte rohkem tarbida jne jne. Paraku on üsna paljud taolised toiduained poes üsnagi lahtiselt ja hästi on teada, et gripi levimise aegu pole mõistlik mõndagi neist osta (nt mandariinid), mõni nakkus on aga alguse saanud just nt idandatud ubadest jne jmt. Nii et jääme ehk selle juurde, et esmalt ikka lülitagem aju sisse ja siis tehkem ohutuid valikuid. Mitte aina masinlikult taimse toidu propagandat.

Ja mittetoidublogi mittevaimus
Seoses erilisusega ja oludega ma ei püüa praegu toidupaastu pidada. Küll aga krutin paljut söögilaual selle poole, et lisandid vastaksid hetkeolude erilisusele. Mingid erilised lisandid need ei ole. Nagu igal kevadel, on nüüdki aeg juua kasemahla. No umbes pool liitrit päevas võib märkamatult manustada. Mul on omad tarnivad maainimesed, muuhulgas toovad ka mune. Kõrgekvaliteetne valk, seega panen mune, 4 minuti omi ja omletina. 3-4 tükki päevas võib.
Laual on purk meega, kuhu on segatud hakitud ingverijuurt, tükeldatud punase pipra kaun, astelpajumarju. Tohutult maitsev ja kopsudele hea. Nii...
Igasugu liha kõrvale võtan mädarõigast. Biopuhastav. Samast ooperist küüslauk, mis on peedisalatis või segatuna riivjuustu ja majoneesiga, lisaks ka marineerituna toitude kõrvale jne.
Paljude toitude maitsestamiseks panen palju tüümiani ja rosmariini. Supid, pajatoidud, lihakastmed, kuhu aga iganes. Ja tšillit.
Salati jaoks idandan pisut redise seemneid. Kombineerin seda sibula, mõne üleni pakitud jääsalati sarnase salatiga, Luunja plastikusse pandud vesise kurgisarnase tootega, kapparitega, marineeritud pepperoniga vmt. Lahtist rohelist salatit jmt ei osta.

Lisaks on mul kapis ettepoole toodud taruvaigu tinktuur, mille lahusega olen korda kolm kurku kuristanud ja korda kaks tinktuuri ninna määrinud (üllatus - ei kipita).  

Mulle näib, et meie inimesed on valdavalt tublid ja taiplikud, kõik saab korda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar