Translate

esmaspäev, 16. september 2024

Ülestähendus

Läbipõlemise teema läks juba ammu moest, ATH hakkab ka juba ammenduma, mis küll köidab saabunud nädalal publiku tähelepanu ja meeli?

Mul on praegu 30 minutit täiesti vaba aega. Kui midagi vahele ei tule. Tuleb siis mingi vahekokkuvõte teha. Viimasest ligi kolmest nädalast.

Tegin kaks ja pool nädalat tööd harvaesineva pingega (ikka kodus ja arvutis ja üleslaadimistega netis selles süsteemis, mille on kutseka poiste firma vähempakkumise korras riigile ehitanud); mõneti vist igavuse peletamiseks. Samal ajal olid minu juures korteris piltlikult öeldes ühes toas hiired, merisead ja kanad ning teised püütonid ja boad; aeg-ajalt said nad keskel kokku, sest meister, kes igal tööpäeval mõned tunnid akend restaureeris, ei viitsinud uksi sulgeda; selle kõige keskel toimus veel üks suhteliselt külalisterohke pidu ja kõik eeltoodu lõppes krooniviiruse põdemisega. Tundub küll, et võtsin selle viiruse vastu üsna külalislahkelt. Tegin restardi.

Krooniviirus käib veel nüüdki umbes korra päevas läbi, tervitab 37.kolmega ja kaob jälle kuhugi.

Töö puhul oli kõige tüütum, et mul oli asutusest, mille töötajaid loetakse kultuuritöötajateks, tarvis saada ühte arvu, kolmest numbrist koosnevat arvu. Ja ootasin seda kolm päeva. Teise meeldetuletuse järel lõpuks saadeti. Kas nad kogu selle aja ootasid palgatõusu või pidasid ametiühingu koosolekuid? Kunagi arvutasin sellise asutuse töötajate tööplaanidele toetudes välja, kuivõrd mina sarnaseid kohustusi täites olen kiirem ehk efektiivsem. Kui ma saadud arvu põhjal võtaksin aluseks kulttöötaja miinimumpalga ja neid arve korrutaks, siis näeksin...   aga rahas pole asi. 

Kui vahepeal pea tundus selge ja mõte näis vabalt voolavat, kirjutasin pika meili ühe raamatu kohta, mille selle tõlke autor mulle enne ilmumist saatis. Sai meili kohta päris palju sõnu ritta, vist 4 või äkki koguni 5 mõtet ka (kui tähelepanekuid mõteteks ei loe, siis vist 3 mõtet). Tõlkija nägi selles kiirelt antud tagasisides osakest tulevikus ilmuvast arvustusest. Mida ma võtan muidugi komplimendina, aga teos on suhteliselt minule lähedasel teemal ja võiks ju proovida, kas saaks teha arvustuse, mis on  raamatust natuke huvitavam. Sama autori üht teost olen varem arvustanud, seega võiksin hakata ennast sel kitsal alal eksperdiks pidama, või mis?

Tööga tõmbasin oma ajukeskused kuidagi tööle ja äratasin üles ja kaudset tulu tõusis sellest nii palju, et ma annan korrapäraselt pähe 1800 punktisele malebotile. Ise ka ei suuda uskuda, et peaks hakkama harjutama 2000 tasemel arvuti vastu. 

Kogu eelnev hooplemine palun kanda krooniviiruse järelmõjude ja tagajärgede arvele.