Translate

pühapäev, 25. veebruar 2018

Poliitikud 24. veebruar 2018

See on üsna ilmne, et EV presidendil on empaatiavõimega mõningad probleemid. Kui mõne aja eest jäid Euroopa poliitikud tema kõnet kuulates kas magama või istusid üsna mossis nägudega, siis eile õhtul hakkas rahvas/pidulised lausa minestama. Kurnatusest. Mitte ekstaasist. Kutsuda külalisi ja need omamoodi vangistada ja sundida kuulama mingit dotseerivat lõputut sõnavoolu on sotsiopaatiaga piirnev käitumine. Selgelt iseloomulik mittedemokraatlike riikide juhtidele. Kas prseidendil on mingi nõunik puudu või on eneseimetlus nii piiritu, et kohe peab niimoodi etlema?

Aga Eesti esitibla Euroopas sm Toom ei hiilga ka erilise maitsekusega, kui annab intervjuu Postimehele ja loeme:  Me tegime oma lugejate seas küsitluse, mis seostub neil Eestiga ja vastuseks oli mets, raba ja laulupidu. Aga mis tuleb teile esimesena meelde?
On üks nali.: see ongi meie kodumaa, pojake. Mets, raba ja laulupidu, see kõik.

Võib-olla ta arvestas, et eestlased ei teagi seda nalja, aga kui mitte, siis sai ta omas arulageduses hakkama  ränga solvanguga, ükskõik millist variatsiooni ta sellest naljast silmas pidas. Võite selles veenduda allpool lisatud originaalkeeles (sm Toomi emakeeles) lisatud tekstide alusel.

 

Червячок-сын спрашивает у червячка-отца:
- Папа, а правда что червяки в яблочках живут?
- Да, сынок, правда.
- Пап, а правда, что червячки и в мясе живут?
- Да, сынок, правда
- Пап, так почему же мы тогда с тобой в дерьме живем?
- Потому что это наша Родина, сынок 

SEE on viisakam ja pehmem versioon.

 
Загарает голый человек на траве. Вдруг, вылезают у него из жопы 2 глиста (мама и сын). Сын спрашивает: -Мам, а что это такое зеленое вокруг? Мама: -Это травушка. Сын: -А что это такое красивое голубое над нами? Мама: -Это небо, сынок. Сын: -А что тогда так ярко светит у нас над головой? Мама: - Это солнышко. Сын смотрит на маму некоторое время и спрашивает: -Мам, а если везде всё так красиво, ярко чтож мы в жопе то живем? Мама: -А это сынок, наша родина. 

See teine on vist levinumgi kui esimene, aga samal tekstil/naljal on ka karmimaid variante. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar