Translate

pühapäev, 6. jaanuar 2019

Miks keegi ei kiida?

Oli väga ilus suvi ja nüüd on väga ilus talv.

Ja kui juba kiitma hakata, siis järgmiseks kiidan
saabuvate valimiste avanguna välja käidud ekre programmi. Täieline tsirkus algab. Tahaks juba näha, kuidas sotsid saadavad lavale Baruto ja omad muud tegelased, näitlejad ja lauljad ja sportlased ja artistid.

Kesk lubas "õigeusklike jõulud"
(mõeldud muidugi Moskva patriarhaadi kirikut) teha edaspidi vabaks päevaks (mäng tulega ja häbitu pugemine putinimeelsete ja kremli ees). Sest  Eesti Apostlik-Õigeusu Kirikus peetakse jõule samal ajal luterlaste, katoliiklaste jt kirikutega.  


Reform kindlasti mõtleb valimisteks midagi välja. Mis ühelt poolt ei välistaks valimiste järel keskiga voodisse pugemast ja teisalt mingi 20 % kanti hääli tooks. Muidu võib neil hakata nappima mõnusaid riigipalgalisi kohti ja suurest näljast lähevad nad siis omavahel kisklema. 

Isamaalased natuke ehk soleerivad, aga nad on nii jõuetuks jäänud, et korralikku šõud neilt ei tule. Kui just ei õnnestu enne valimisi korraldada midagi nii kõmulist, nagu nt poole tosina sotsi ja reformari suhtes uurimise algatamine ja paremal juhul peaks keegi neist kaamerate ees pokri viidama. Aga parlamendisaadikutega seda nii lihtsalt teha ei saa. Seega kahjuks 200 000 000 000 pesumajale katust teinud ministrid ja esimehed jt meile meeldejäävat meelelahutust ei paku. 

Vabaerakond esitab numbreid, kus ta  lihtsalt vaikselt mõmiseb. Eesti 200 paneb kokku kava küpse sotsialismi ajast tuntud lööklausete remixe. Rohelised ning Talvik jagavad valijatele kuivatatud põllulilli. 

Ühesõnaga - kõik on tublid. Ja olgu veelkord korratud - valitsus kesk+reform ja juhtiv opositsioonijõud - ekre. Idast vaadatuna kõik mõnusalt mõjutatavad. Esialgu tehakse paar liigutust majanduslike hoobadega, nagu kremloididel sõpradega asju ajades kombeks. Siis massiivne propaganda laviin jne. Opositsioon ja valitsevad parteid arutavad tekkinud olukorda jne jmt. Ja hakkame tähistama 80 aasta möödumist 1939. aastast. Milliste imeliste ümberkehastumistega etendused siis tulevad... siin ilmselt jääb fantaasia elule alla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar