Translate

reede, 5. aprill 2024

Viimane lumi?

Päikeselisel neljapäeval sulas vihmaveetorust kõlava rõõmsa trummeldamise saatel kolmapäeval maha sadanud eelviimane (?) lumi. Vaheldusrikas aeg; esmaspäeval (1. aprillil) oli läbi linna kõndides tunne, et kampsunit poleks pidanud selga panema ja ülejärgmisel päeval sadas lund ja tuiskas. Et siis päikese käes sulada. 

 

 Kui meil poleks nelja aastaaega, siis võiks igavusest ära surra. Või peaks ise kogu aeg midagi välja mõtlema ja tegutsema. (areyoualwaysinthemood messin'round acting brand new?)

Märts läinud... peaks selle vist nimetama töökuuks, kuidagi nii tuli välja. 

Kõlab väga igavalt.  

Keegi kusagil ütles, et filosoofia on nagu kuuleksid kellegi samme ülakorrusel... vmt. Aga mis on see, kui ülemine naaber teist päeva oma põrandaid lihvib? Ja selle käigus põrandanaelu sügavamale sisse taob? See on tavaline elu, jah? Igapäevased ebamugavused nr 4869? Tühiasi muidugi, võrreldes maavärinate või pommirünnakutega.

Muide märtsist ja pommirünnakutest rääkides, siis meenus mõned (head) aastad tagasi peetud vestlus, kus rääkisin Iiri Vabariigi (suur?)saadikule Eestis, et näed, 1944 pommitasid venelased enne Eesti vallutamist kättemaksuks Tallinnat ja Tartut. Lõhkusid suure osa Tartu kaunist kesklinnast ära jne jmt. 

(Väljas sajabki jälle lund.) (Aga tagasi teemasse.) Lühidalt, et mõtlesin nüüd - orkid on juba kaks aastat ja ühe kuu Ukrainas linnu ja asulaid maatasa lõhkunud ja seejärel vallutanud, kas olen nüüd targem ja saan aru, teevad nad seda puhtast kurjusest (nagu kunagi väitsin rääkides Eestist) või on sel mõte vältida linnalahinguid (kunagiste sündmuste mitteametlik vaade iirlase poolt). Jäin nagu nõutuks. Ja siis vist taipasin, et nad ju teisiti ei oskagi. See on nende loomuses. Loomsuses.

Paar päeva tagasi lugesin mingist lehest, et eesti keele õppimine on Narva laste jaoks nii valuline protsess, et nad nutavad ja uluvad ja vähkrevad kodus põrandal, ajavad suust vahtu välja, pööritavad silmi ja räägivad madalal häälel arusaamatuid sõnu, ühesõnaga sekulaarne eksortsism. hmmm... exsortsimine... 👿

(Sajab laia lund.) Tegin vea, st võtsin just Postimehe lahti ja lugesin Rainer Saksa arvamust asjadest. Üldiselt on mul suva, mida tema julgeolekueksperdina arvab, aga sedapuhku sattus ta küll moskoovia infooperatsiooni kiiluvees kajastama seda ilma mõtteta jutupunkti, et USA ei vii oma sõjaväge Ukrainasse. See on puhas propaganda teema! Tühjalt kohalt, moraali õõnestamiseks loodud teema. Keegi pole neid USA sõdureid sinna palunud. Ega mõne teise riigi armeed. Kas nüüd siis vastavalt kinni makstud ajakirjanikud hakkavad sama küsimust esitama Saksamaa, Suurbritannia, Kanada jne jne kaitseministritele ja iga päev tuleb meil samasisulist "uudist" lugeda? Eksperdi arvamus nagu põrandalihvi undamine. 😼  Mu kass ei talu seda üldse.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar