Translate

reede, 1. september 2017

Tarkusepäev


Mingi dispuut kommunismi (ja marksismi) üle tabas kesk suviseid päevi pahaaimamatult toimetavaid kodanikke. Kommunismi pooldajad väitsid, et praktika pole miskigi tõe kriteerium. Kahjuks see pull hakkab vist vaibuma.  Nostalgiaüritus kohalike valimiste kavas?


(Ehkki eks minagi olen kohanud neid 60ndate lõpust pärinevaid professoriks sirgunud mehikesi, kes silmade põledes tormavad idaeurooplastele selgitama vasakpoolse maailmavaate ülimust jnejne.)

Nojah, jama sai selleks korraks läbi, hulk Suure Tüürimehe tsitaate jäi kasutamata. Noored seltsimehed ei pruugigi nüüd teada saada, et "Marksism pole dogma, vaid tegevusjuhend," nagu õpetas seltsimees Mao.

Järgnevalt vastumeelselt... eelnenuga lähedasel teemal 

Lennart Meri vaim ka ei suuda ära seletada sellist mandumist. 

Kohalikud valimised on seni Sõõrumaa, Mõisa ja Savisaare šõu. Ajakirjandus innukalt nende sabas. Ja põhiline alles algab.
Eesti on kahanenud Tallinnaks ja viimane Lasnamäeks. (Ootan, et minu ennustus, et EKRE, kes oma ülesande (toimida spoilerina rahvuslikul ja konservatiivsel tiival) on edukalt täitnud (hea tulemus, kremli poliittehnoloogid ja Mart Helme), teeb Tallinnas Savikale vastandudes samuti hea soorituse ja paneb siis leivad temaga ühte kappi.)
Palju õnne! 
 
"(...) kui elame kagebešnikute linnas, siis on valik, kas siit linnast lahkuda või nendega koos olla," ütles täna Jüri Mõis. Kehvad valikud. Jüri tahab, siis kutsub: "Tulge kõik Tallinna!" Aga tahab, ütleb: "Minge minema, kui ei meeldi!" Tegusa Tallinna kõneisik.  Teeb selgeks, et on OK olla KGB 5. osakonna endine (bõvajet/ne bõvajet?!) töötaja ja pealinna volikogu (või tulevase linnavalitsuse) liige. Ajaloos ei ole kelnerite, miilitsate ja KGB-laste vahel mingit antagonismi täheldatud.

Hääleta savisaarlaste ja tegusate ... (mh? ah?)  bloki kandidaatide poolt!

 Ae, Viktor Kozlov! Paki Pihkvas asjad kokku ja tule Tartusse kandideerima! Palametsa valimisliidus ning Neinar Seli Tegusa Tartu nimekirjas. Hannes Astok kõneisikuks ja tulemus tuleb.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar